Att jobba hos oss - artiklar

Artiklar

ŠKODA Challenge – ett växande evenemang

ŠKODA Challenge är ett perfekt tillfälle att mäta sina yrkeskunskaper och att möta andra kollegor världen över. I april var det åttonde gången som den årliga tävlingen anordnades och i nio kategorier tävlade 170 ŠKODA medarbetare från 33 länder. Det är prestige, passion och en riktigt stor samhörighet som sitter kvar länge. 

Läs hela artikeln →

Vinnare av AudiPro - Audis bästa servicetekniker

Börjessons Bil i Alingsås har landets skickligaste Audi-tekniker. Mikael Gustafsson vann Audi Pro 2017. Med över 20 års erfarenhet slog han alla kollegor i den första upplagan av tävlingen. – Jag har fortfarande inte riktigt smält att jag tog hem det här, säger han.

Läs hela artikeln →

Skriande behov av fordonstekniker

Vill du vara garanterad jobb efter gymnasiet? Och jobba i en bransch med ständig utveckling; teknik, bilar och nya utmaningar? Då är fordonstekniker ett jobb för dig! Bilbranschen behöver rekrytera 5 800 fordonstekniker de närmaste tre åren, enligt Motorbranschens Yrkesnämnder.

Läs hela artikeln →

Bra service bäst förutsättningar

Arbetsmiljön i en verkstad är viktig. I en proffsig och kundvänlig verkstad blir det bättre för alla – medarbetare, kunder och bilar.

Läs hela artikeln →

Sökes: Fler bilmekaniker!

Hela bilbranschen har ett jättestort behov av att anställa bilmekaniker. Volkswagen-koncernens alla märken i Sverige behöver tillsammans anställa 400 biltekniker inom den närmaste tiden. I dag kallas oftast bilmekaniker för servicetekniker eftersom jobbet har blivit så rent och mer digitalt.

Läs hela artikeln →

Mekarkillen som blev servicechef

Jimmy Mikkelsen är servicechef på Audi i Sverige. Och eftersom han en gång i tiden började på verkstadsgolvet vet han: – I dag är jag bilmekanikern med världens bästa jobb.

Läs hela artikeln →

Drömjobbet fanns hos Volkswagen

Volkswagen magasin hälsar på serviceteknikern Elin på hennes arbetsplats på Volkswagen Kista efter sommaren 2014. Hon arbetar i fräscha och ljusa verkstadslokaler i direkt anslutning till både kontor och leveranshall.

Läs hela artikeln →

Här utbildas Audis verkstadsexperter

Alla som arbetar på en auktoriserad Audiverkstad får en lång och gedigen utbildning. Det innebär en trygghet för både kunden och de anställda. Tidigt på året 2014 hälsar Audi magasin på i utbildningscentret i Södertälje.

Läs hela artikeln →

På besök hos verkstadsproffsen

På Audis verkstad i Smista utanför Stockholm servar man i genomsnitt 24 bilar per dag. Audi magasin hälsar på under våren 2013, bland specialutbildade tekniker och kalibrerade verktyg.

Läs hela artikeln →

Ett riktigt coolt jobb

Du gillar bilar? Check. Du är bra på att meka? Check. Du gillar att resa? Gärna jorden runt? Check. Då vet vi drömjobbet för dig.

Läs hela artikeln →

I Södertälje utbildas bilexperter

Alla Volkswagens servicetekniker är specialutbildade på den senaste tekniken. Det gör att dem till experter på Volkswagens olika bilmodeller. Och alla börjar på skolan i Södertälje.

Läs hela artikeln →

Från praktik till Sveriges bästa servicetekniker

År 2013 blev Manfred Tolstav Sveriges bästa servicetekniker på Volkswagenbilar. För tredje året i rad! Våren 2013 träffar Volkswagen magasin honom på hans arbetsplats Michelsens Bil i Ystad.

Läs hela artikeln →